Februártól elérhető az Ipsos KidComm 2016 nevű szindikált kutatás tanulmánya

A 8-14 éves gyerekek telekommunikációs- és médiahasználati szokásait 2016 december elején mérte fel a kutatóintézet

Amit észlelünk a társadalomról, az nem a valóság: mit tud a világ rosszul?

Az Ipsos legutóbbi „Tények és tévhitek a társadalomról” című kutatása kimutatta, mennyire tévesen gondolkodik a felmérésben résztvevő 40 ország lakossága a társadalmat érintő kulcskérdésekről és a népességről.

Kutatási beszámolók a reggelizésről és az immunerősítésről

Ipsos: Nincs időnk reggelizni
A Philadelphia megbízásából készült reprezentatív kutatásból kiderült, hiába tartjuk fontosnak a reggelizést, sok esetben alig szánunk rá pár percet vagy teljesen elmarad. Sokunk számára indul el nehezen a nap: rohanunk, nincs elég energiánk, esetleg még a hangulatunk is ingadozó egészen ebédidőig. Jól tudjuk, hogy a reggelizéssel mindez elkerülhető, sok esetben mégsem szánunk rá időt – derült ki az Philadelphia megbízásából készült Ipsos kutatásból.

A kritikus pillanatban aktívabb az ügyfél

A sikeres piaci működés záloga a megfelelő panaszkezelés
Nemzetközi kutatásra alapozott új mutatót fejlesztett az Ipsos az ügyfélélmény javítására

A szolgáltató cégek csupán kétharmada menedzseli jól a panaszokat, s mindössze negyedük kér elnézést az okozott hibáért. Az ingyen termék vagy a kedvezmény formájában nyújtott anyagi kompenzáció nem feltétlenül a leghatásosabb megoldás. Fontos a megfelelő kezelés megválasztása – derül ki az Ipsos legfrissebb nemzetközi kutatásából.

Továbbra is az egészségügy állapota miatt aggódnak nálunk az emberek

Világviszonylatban az emberek többsége (61%) szerint rosszul mennek a dolgok hazájukban. Az Ipsos 25 ország megkérdezésével készült What Worries the World (WWW) felmérése alapján kijelenthető, hogy a legpesszimistábbak: Mexikó, Franciaország (89%) és Brazília (84%).

A magyarok a legelégedetlenebbek a közlétesítmény-hálózatukkal

Nálunk a legalacsonyabb az összes ország közül az infrastruktúrával való általános elégedettség, a magyarok mindössze 10%-a értékeli pozitívan. A nemzetközi átlagnak megfelelően, a magyarok fele (53%) szerint akad tennivaló a közlétesítmény-hálózatunkkal kapcsolatos szükségleteink jobb kielégítéséért. Ahogy világszerte összességében, nálunk is éppen 70%-nyian válaszolták, hogy a gazdaság fejlődéséhez létfontosságúak a beruházások ezen a területen. Honfitársaink többsége (55%-a) szerint nagyobb súlyt kellene fektetni a nemzeti infrastrukturális projektekre. Ugyanakkor a hazai válaszadóknak mindössze 18%-a támogatná, hogy a kormány biztosítson kölcsönt a fejlettebb infrastrukturális hálózat kiépítésére, míg a külföldi tőke bevonásában a nemzetközi átlagnál (45%) is többen (57%) látnák a megoldást. Ha kicsit lassítja is a folyamatokat, 70%-nyian szeretnék, ha a tervekkel kapcsolatban meghallgatnák a helyi véleményeket – derül ki az Ipsos legfrissebb nemzetközi felméréséből, amely 26 országban 18.517 válaszadó megkérdezésével készült.

G@ WWW: Min emésztjük magunkat?

Honfitársaink 79 százaléka szerint összességében rossz irányba haladnak a dolgok hazánkban. Nem mi, magyarok vagyunk azonban a legelégedetlenebb nemzet, az európaiak közül a spanyolok, az olaszok és a franciák is kritikusabbak saját országuk történéseivel szemben. A magyarok leginkább az egészségügy helyzete miatt aggódnak, 59 százaléknyian említették az első számú problémának.

A magyarok többsége örülne a budapesti olimpiának

A magyar lakosság 58 százaléka örülne, 62 százalékát pedig büszkeséggel töltené el, ha Budapest rendezné a 2024-es olimpiát és paralimpiát. Nagyjából kétharmadnyi válaszadó (65%) szerint legalább ugyanolyan vagy magasabb színvonalon lennénk képesek a játékok megrendezésére, mint Rio de Janeiro - derül ki az Ipsos legfrissebb, a riói olimpiát követő első, az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 fős közvélemény-kutatásából.

ÁLLÁSHIRDETÉS

Az Ipsos Zrt. tapasztalt piackutató munkatársat keres.

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb nemzetközi háttérrel rendelkező kutatóügynöksége. Az Ipsos vezető szerepet tölt be számos kutatási területen, jelenleg a dinamikusan növekvő reklámkutatási és lojalitás vizsgálatokkal foglalkozó csapatunkba keresünk új kollégát.

Feladatok: folyamatos és ad-hoc kvantitatív piackutatási projektek vezetése, kérdőívszerkesztés, elemzés, reportok és prezentációk elkészítése, prezentálás, ügyfélkapcsolati teendők, ajánlatok készítése.

Migrációs kérdésben Magyarország a legnegatívabbak között

Nemzetközi tanulmányt készített az Ipsos a migrációról és a menekültválságról 22 ország* 65 év alatti felnőtt lakosa körében 2016. június 24. és július 8. között 16 ezer fő online megkérdezésével. A világ nagyrészét kellemetlenül érinti a bevándorlás. A legtöbben a közszolgáltatásokra nehezedő nyomás miatt aggódnak. Tízből hat válaszadó úgy véli, menekültnek álcázzák magukat a terroristák és tízből négyen szeretnék teljesen lezárni a határaikat. Bizonyos államokban különösen negatív álláspontok rajzolódnak ki, köztük Magyarországon.