Jelenlegi hely

Vezető piackutatók a Jazzy Rádióban

Kedd este Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója és Kozák Ákos, a GfK Hungária ügyvezető igazgatója voltak a 90.9 Jazzy Rádió vendégei.
A piackutatás jövőjéről, a szakma és piaci szegmens trendjeiről beszélgettek a közelgő Kutatás konferencia apropóján.
Aki lemaradt róla, meghallgathatja itt:
https://www.mediapiac.com/podca…/Geczi-Tamas-Kozak-akos/5139

Az Eurofound elindítja az európai munkakörülményeket vizsgáló hatodik felméréssorozatát

(Dublin, Írország): Az Eurofound 2015. február 2-án kezdte meg a 6. európai munkakörülmény-felméréshez kapcsolódó adatfelvételt. Ennek a kulcsfontosságú és időszerű kutatásnak a célja, hogy több mint 43 000 munkavállaló válaszai alapján képet alakítson ki a jelenlegi európai munkakörülményekről, a munkavégzés és a foglalkoztatás színvonalára irányítsa a figyelmet, és lekövesse a folyamatosan változó trendeket. A 6. európai munkakörülmény-felmérés első eredményei 2015 végén jelennek meg. Magyarországon az adatfelvételt az Ipsos Zrt. végzi. A hazai terepmunka a 2015. február 23-i héten indul.

Tovább gyengült a Fidesz, csúcson a Jobbik

A Fidesznek ismét csökkent a szavazóbázisa, januárban a választókorú népesség 23 százaléka támogatta a kormánypártot, február elején 21 százalék. Erősített viszont a Jobbik, tábora a múltkori 14-ről 16 százalékra emelkedett. A nemzeti radikális pártnak még soha nem volt ilyen sok támogatója, jelenleg 1,3 millió választópolgár áll e politikai erő mögött. A pártrangsorban a Jobbik egyre közelebb kerül a Fideszhez, híveik számában már csak 400 ezres a különbség. Az MSZP táborának mérete rendkívül stabil, negyedik hónapja 11 százalékos, ez 900 ezer szavazót jelent.

Gazdasági közhangulat: a világ és Magyarország jobban teljesít?

Az Ipsos 25 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményei nem igazolják vissza a gazdasági válságból való kilábalásról szóló optimista vélekedéseket. A tavalyi évben világszerte átlagosan 39 százaléknyian minősítették hazájuk gazdasági teljesítményét jónak, s ez arány alig magasabb az előző két esztendőben mért 37-37 százaléknál. A magyar lakosság gazdasági közérzete az elmúlt években javuló tendenciát mutatott, de még mindig a nemzetközi elégedettségi rangsor vége felé helyezkedünk el.

Ipsos Health Egészségpercek: Használjuk-e az egészségünk érdekében a technikai eszközeinket?

Az Ipsos Egészségügyi üzletága 2014 végén országos reprezentatív kutatást végzett a felnőtt magyar lakosság körében azzal kapcsolatban, hogy egészségügyi témákban mire és hogyan használjuk az okostelefonunkat/tabletünket? Töltünk-e le speciális egészségügyi, életvitellel, testmozgással, étrenddel, terápia menedzsmenttel kapcsolatos alkalmazásokat? Ha igen, használjuk-e a mindennapokban? Vezetünk-e diabétesz, vérnyomás- vagy menstruációs naplót okostelefonunkon/tabletünkön? Eltároljuk-e laborleleteink adatait ezeken az eszközökön?